Loopbaanbegeleiding

Twijfel je over je huidige baan en weet je niet goed wat je wél wil? In een loopbaantraject kom je erachter waardoor jij geïnspireerd raakt!

Wat is een loopbaantraject?

In een loopbaantraject beginnen we met het maken van een persoonsprofiel gevolgd met een oriëntatie op daar waar jij blij van wordt. In een gesprek worden jouw kwaliteiten inzichtelijk gemaakt en gaan we kijken hoe jij die kwaliteiten kunt benutten om het beste (en leukste) uit jouw werk te halen.

Lectus a sagittis malesuada posuere tristique viverra.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit

Deze gesprekken vormen de basis van het loopbaantraject. Samen met mij kom jij achter jouw vaardigheden, interesses en werkwaarden. Je maakt jouw functioneren inzichtelijk, op zowel persoonlijk als zakelijk gebied, en leert hoe je hier alles uit kunt halen. Aan het einde van het loopbaanadvies, weet je de antwoorden op de volgende vragen:

– Wat wil ik?
– Wat kan ik?
– Waar ligt mijn passie?
– Welke loopbaankeuzes kan ik maken?

Samen achterhalen we welke baan het beste bij jou past!

Persoonlijke aanpak

Zo gaan we samen aan het werk

1. Intake

Het vrijblijvende intakegesprek is bedoeld als een kennismaking. Zo onderzoeken we jouw loopbaanvraag en bespreken hoe we daar samen invulling aan geven. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van het traject. We stellen jouw persoonlijke doel(en) vast en kijken wat het beste past bij jou. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij!

2. Zelfanalyse

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden van deze vragen vormen de basis van jouw zoektocht naar een loopbaan waar jij energie van krijgt. Je gaat aan de slag met een helder profiel van jezelf. Dat profiel bestaat onder andere uit jouw expertise, vaardigheden en competenties. Maar ook uit een overzicht van branches, organisaties en functies die bij je passen.

3. Arbeidsmarktoriëntatie

In deze fase brengen we in kaart wat je echt wilt en welk soort werk het beste bij je past.

Daardoor kun je jouw loopbaanwens vertalen naar een concrete zoekrichting met aandacht voor:

  • bedrijfsprofiel: welke sectoren, regio’s en soorten bedrijven,
  • functieprofiel: beroepsgroepen, taken en verantwoordelijkheden,
  • werkomgeving: collega’s, werksfeer, werktijden en arbeidsomstandigheden.

4. Actieplan

Het is cruciaal dat je een concreet plan van aanpak hebt. Het actieplan vergroot de kans van slagen om daadwerkelijk die nieuwe baan te vinden. En je hebt een praktische afvinklijst met alle stappen die je gaat nemen. Van updaten van je CV en contact zoeken met relevante professionals tot een doordacht aanvalsplan voor concrete functies.

5. Nazorg

Tot slot, na afloop van het loopbaanadviestraject heb je vaak een nieuwe baan gevonden of ben je er druk mee bezig. In de laatste fase heb je regelmatig contact met mij om te vertellen hoe het gaat. Ook kun je bij mij terecht voor vragen omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden.